CMV-wedstrijden 10-01-2016

Na een extra lange pauze, omdat de wedstrijden van 14 december vervallen waren, konden
onze CMV volleyballers er weer tegenaan deze zondag. De eerste wedstrijd gelijk een hele
speciale. Gilze 1 en Gilze 2 moesten tegen elkaar spelen. Aan beide kanten werd goed
gespeeld en hard gewerkt voor elk puntje. Uiteindelijk wist Gilze 2 de eerste set met 19-16 te
winnen. De tweede set nam Gilze 1 gelijk een voorsprong en hield dat heel lang vol. Met een
eindsprint in de laatste minuten wist Gilze 2 toch gelijk te komen en met 29-24 te winnen bij het
fluitsignaal.
Na een korte pauze trof Gilze 1 het team van Volley Tilburg 2. Gilze kwam direct op tempo en
nam een voorsprong die ook niet meer afgegeven werd. 1 set 24-12 winst. De tweede set
werd echter superspannend. Aan twee kanten nu harde werken en de stand ging hele tijd gelijk
op. Tilburg wist in de laatste seconden net 24-22 te winnen.
De derde partij tegen Volley Tilburg 1 had Gilze 1 wat moeite om op gang te komen en liep
Tilburg uit. Maar na enkele minuten was het tij gekeerd en kwam Gilze weer bij. Het bleef de
hele tijd spannend. En letterlijk in de laatste seconden kon Gilze de stand op 18-18 gelijk
zetten. De tweede set werd het al wat lastiger om de aandacht erbij te houden. En hoewel er
goed gespeeld werd hield Tilburg haar kleine voorsprong tot het einde vol. Dus 17-21 verlies
voor Gilze.
Gilze 2 had haar tweede partij wat moeite om op te starten en keek al snel tegen een flinke
achterstand aan. Eenmaal wakker werd de achtervolging ingezet en met succes. Het team nam
zelfs even een voorsprong, maar kon niet voorkomen dat Volley Tilburg 1 uiteindelijk toch net
met 22-21 won. De tweede set ging het vanaf het begin gelijk op met Gilze steeds op een paar
puntjes achterstand. Het bleek net niet meer om te buigen. Helaas net met 18-22 verloren.
De laatste wedstrijd voor Gilze 2 was tegen Volley Tilburg 2. Het team leek nu klaar te zijn met
al die spannende wedstrijden, en leek even twee tandjes bij gezet te hebben. Goede services,
geconcentreerd en slim spelen en de punten vlogen Tilburg om de oren. Een duidelijke 24-16
en 26-14 score op het telbord liet geen twijfel bestaan dat Gilze 2 hier echt de sterkste was.
Na een paar uurtjes spelen kon iedereen weer met een tevreden gevoel naar huis. Sommige
setjes gewonnen of gelijk gespeeld, andere verloren, maar vooral plezier gehad. En da’s
belangrijk! Coaches weer bedankt voor jullie bijdrage en iedereen graag tot de volgende keer.
Dat zal zijn op 31 januari bij de volgende wedstrijdronde.