Gilze 2 – Diomedon

Na een weekje rust krijgen we bezoek van Diomedon, een vrij onbekende tegenstander, dus gaan we onbevangen van start. Direct ontwikkelt zich een spannende set. Gilze weet met servicedruk foutjes af te dwingen komt aanvankelijk op een kleine voorsprong. Diomedon heeft een goed blok en verdedigd fanatiek, komt zo langszij en lijkt de set te gaan beslissen. Op 22-24 krijgt Gilze echter nog een servicebeurt. Met goed serveren wordt de druk opgevoerd, een uitstekend blok levert een punt op en uiteindelijk slaat Diomedon de beslissende bal uit: 26-24.
De tweede set is het verschil wat groter. Bij vlagen is het zeer spannend, maar Diomdeon maakt iets meer fouten, waardoor we steeds aan de goede kant van de score blijven. Scherp serveren maakt in de slotfase het verschil: 25-20.
De derde set is bijna een kopie van de tweede. Beide teams gaan lang gelijk op, maar Gilze is steeds weer bovenliggend. Ook al is daar ditmaal een time-out voor nodig. Als iedereen weer op scherp staat wordt in de slotfase het verschil uitgediept: 25-18.
Nu de overwinning is veilig gesteld, zakken we een beetje in. We zeggen wel tegen elkaar dat we voor de volle winst gaan, maar handelen daar niet naar. Concentratieverlies en een hoger foutenlast zijn het gevolg. Diomdeon leeft op en laat enkele mooie aanvallen zien: 16-25.
Zo eindigt ook deze wedstrijd in een 3-1 overwinning en voor de zesde maal op rij vieren we een bescheiden feestje, iets aangedikt door de jarigen onder de aanwezigen.