CMV teams sluiten competitie af

sam_1294b sam_1292b sam_1289b sam_1287b sam_1286b

Afgelopen zondag was alweer de laatste wedstrijdronde in de CMV competitie van dit seizoen. Gilze 4 en 5 begonnen hun eerste wedstrijden om 10.00u. Gilze 5 voor de laatste keer in het CMV3 niveau. Zij startten in een bibberkoude sporthal tegen Hilver 5. Niemand kon in het begin echt op gang komen en Gilze stond al snel met 2-0 achter. Toen begonnen de spelers te ontdooien en nam Gilze het initiatief over. Al snel stond het weer gelijk en uiteindelijk wist Gilze net met 4-3 te winnen.
De tweede partij tegen Atak 3 was het team van Gilze warmgedraaid. Atak had echter hetzelfde probleem als waar Gilze mee begonnen was. Te koude omgeving. Het bleek dat Atak niet zo snel als Gilze kon ontdooien, want Gilze won gemakkelijk met 5-1. De laatste partij tegen Bivoc ging het nog makkelijker. Dat team kon maar geen goede grip op de bal krijgen en Gilze speelde het veld van de tegenstander keer op keer leeg. Met een 6-1 winst tot gevolg.
Gilze 4 werd deze keer gevormd door Rens, Mijke, Maaike en invalster Pepper. Ook Gilze 4 stapte met de bibbers de sportzaal binnen. De eerste partij tegen Dunamis 1 moesten beide teams even op gang komen. Korte rally’s die vooral uit service en pass bestonden zorgden voor snelle punten. Gilze wist met goede eigen services met 23-20 te winnen. De tweede set ging Dunamis 1 beter spelen en raakte Gilze op achterstand. Op eigen kracht wisten ze het weer redelijk gelijk te trekken. Maar Dunamis had net voldoende voorsprong om met 26-25 te kunnen winnen.
De tweede partij tegen CSS 1 was Gilze al enigszins opgewarmd en begon met punten pakken. CSS kwam echter al snel weer bij door wat foutjes van Gilze. Het bleef de hele set spannend, maar op het eind wist CSS net met 27-26 aan het langste eind te trekken. De tweede set nam juist CSS de voorsprong en probeerde Gilze zich terug te vechten richting de gelijke stand. Het team probeerde dat met directe punten in plaats van zelf een aanval opbouwen. Dit viel helaas verkeerd uit en CSS won daardoor ruimschoots met 35-22.
Gilze 3 en Gilze 1 begonnen om 11.15u met hun wedstrijdenserie. Gilze 3 met Amy, Elle, Vera en invalster Anna. De meiden hadden er onderweg al superveel zin en dat zag ook coach Frank bij het begin van het spel. Tegen Hilver 4 ontstond een spannende strijd met puntjes over en weer. Tot de laatste seconde bleef het spannend en won Gilze net met 24-23. De tweede set leek bijna een kopie van de eerste. De strijd bleef voortduren en wederom 24-23 voor Gilze.
Ook tegen Bivoc 1 bleken de teams aan elkaar gewaagd en om de beurt stonden ze op voorsprong. Gilze wist het eindsprintje te winnen met 27-23. De tweede set bleef Bivoc het gilse team onder druk houden, maar met mooie services en goed reactiespel kon Gilze met 32-26 winst antwoorden.
De laatste partij tegen Volley Tilburg 5 kende een pittig begin. De meiden moesten eventjes wennen aan een compleet jongensteam tegenover zich. Hierdoor keken ze al snel tegen een achterstand aan, maar coach Frank wist met strakke en positieve coaching “zijn” meiden weer terug op het goede pad te krijgen. De inhaalrace was superspannend en ze kwamen net één puntje te kort voor de winst. 21-22. Nu 200% gemotiveerd stond er dus wel een waardig tegenstander tegenover VT5 die zich niet meer zomaar liet wegspelen. De stand bleef gelijk op gaan en in de laatste seconden pakte Gilze de winst met 26-23.
Voor Gilze 1 begon de wedstrijd erg vreemd. Eén van de drie teamspelers was niet komen opdagen, dus Job en Tijn stonden er zogezegd even alleen voor. Dubbel gemotiveerd begonnen ze de partij tegen Volley Tilburg 1. Dat leverde een wonderlijk spannende wedstrijd op, want het tweetal kon de tegenstander redelijk goed bijhouden. De eerste set werd zelfs met 30-26 gewonnen. Halverwege de tweede set was het damesteam van Gilze 2 gearriveerd en viel Janouk nog even in als derde speler. Hoewel VT1 steeds sterker begon te spelen hield Gilze toch de regie en won met 35-30. Tegen Volley Tilburg 7 schoof Isa als extra speler in de 1e set. Dat team gaf wat minder weerstand, waardoor Gilze zich kon focussen op het netjes drie keer spelen, wat bovendien bonuspunten opleverde. Een ruime 35-15 winst als resultaat. De tweede set viel Janouk weer in en ging het spel verder. Ondanks iets meer direct gerichte punten ook nu een duidelijke 36-18 winst.
De laatste partij tegen Hilver 2 krijgt Gilze 1 meer weerstand en heeft het meer moeite met netjes overspelen, waardoor de bonuspunten uitblijven. Rally’s gaan snel en er worden foutjes gemaakt. Gilze weet uiteindelijk toch 28-20 te winnen. De tweede set beginnen de bovenhandse services beter te lopen en daar weet Hilver even weinig raad mee. Hierdoor ontstaat weer ruimte om gecontroleerd te spelen, wat een overduidelijke 35-11 winst oplevert.
Gilze 2 is het team wat als laatste aan hun wedstrijdenronde begint, in poule 1 van CMV6. Een flinke uitdaging dus. Hilver 1 was de eerste tegenstander. De eerste set leverde veel mooie rally’s op met reddingsballen aan beide kanten, maar vooral Hilver pakte op de juiste momenten de (bonus)puntjes. Gilze bleef hard werken, echter de afwerking viel vaak verkeerd. Hierdoor won Hilver de eerste set met 46-29. De tweede set begon het spel bij Gilze beter te lopen, maar kon het team nog steeds met moeite aanhaken. Met een iets kleiner verschil gaat ook de tweede set verloren, 30-41. Na een korte pauze de partij tegen Volley Tilburg 4. Ook dit team is erg gefocust op drie keer spelen en pakt veel extra punten. Gilze kijkt dus helaas weer snel tegen een achterstand aan en kan het tij niet keren. 23-33 verlies. Ook de tweede set merkt Gilze dat ze niet voor niets in de hoogste klasse staan. Kadootjes worden bijna niet weggegeven en voor elke bal moet hard gestreden worden. Dat blijkt ook de tweede set een te pittige opgave. Hoewel de verschillen niet erg groot zijn, wederom verlies met 26-34.
Dan de allerlaatste partij tegen een volledig jongensteam van Volley Tilburg 3. Op een of andere manier zijn de meiden van Gilze 1 plots in een lollige maar actieve bui die een wonderlijk mooi resultaat heeft. De services lopen goed en afmaken van de rally’s ook. Punten en bonuspunten stromen nu in de gilse richting en de eerste set wordt makkelijk met 41-20 gewonnen. De tweede set gaan de scherpe randjes er wat af en komen foutjes tevoorschijn. VT3 ziet een kans en grijpt die ook. Plots kijkt Gilze tegen een achterstand aan. Het duurt een tijdje voordat het goed door dringt en de meiden terug bijschakelen. Helaas net iets te laat, want de jongens van Volley Tilburg winnen net met 36-32.
En zo komt er weer een einde aan het CMV seizoen 2017-2018 voor onze jeugdvolleyballers. In acht wedstrijdrondes van oktober tot april weer veel gezien, veel geleerd en veel oefeninformatie voor de trainers. Op 27 mei zal waarschijnlijk nog een CMV beach toernooitje georganiseerd worden, maar daarover later meer. Dit staat ook los van de competitie.
Alle ouders, coaches, chauffeurs, vrijwilligers en natuurlijk onze jeugdvolleyballers bedankt voor jullie inzet en bijdrage dit seizoen. Het was weer geweldig om de teams bezig te zien. En volgend seizoen vast weer nieuwe kansen en uitdagingen.