Gilze 2 hapt verder.

Voor het eerste duel in de tweede competitiehelft reisde Gilze 2 naar Prinsenbeek, waar het duel met EPVC’66.2/Tik ‘m aan op het programma stond. Helaas bleef Henk ziekjes achter in Alphen, maar gelukkig was Frans deze keer zijn schoenen niet vergeten, zodat we met zeven man/vrouw aan de aftrap stonden. Die liet nog even op zich wachten omdat de scheidsrechter zich verslapen had, maar uiteindelijk was iedereen klaar voor de strijd.
Gilze begon wat onwennig en liep direct een kleine achterstand op. Steeds als we het kloofje hadden gedicht, sloeg die lange handballer op het midden weer toe. Zo bleven die paar punten verschil lang op het bord staan en was er een time-outje nodig om de puntjes op de i te zetten. Met duidelijke blokafspraken gingen we in de slotfase alsnog over de tegenstander heen: 21-25.
In het begin van de tweede set hadden we een slordige fase en kwamen opnieuw op achterstand. Na de eerste rotatie hielp onze servicedruk ons snel uit de moeilijkheden. Vanaf dat moment gingen we als een speer en sloten de set af met 12-25.
De derde set verliep weer wat spannender, met lange rally’s en zwaarbevochten punten. Door wat onnodige foutjes gaven we de tegenstander enkele puntjes cadeau en konden we niet uitlopen. Gelukkig serveerde Annet ons tijdig uit de moeilijkheden en wonnen we alsnog met 20.-25.
De laatste set gingen we voortvarend van start. Dankzij de servicedruk van Govert konden we aan het net alle foutjes van de tegenstander afstraffen. Het ging zo gemakkelijk dat de concentratie afnam en we de tegenstander helemaal terug lieten komen. Dus was er een time-out nodig om iedereen weer scherp te krijgen. Vanaf dat moment ging het opnieuw hard en liet de tegenstander de moed zakken: 13-25.
De eerste 4-0 overwinning van 2018 en dus reden we snel terug naar Gilze om onze verdiende schaal hapjes (met satésaus) op te eisen.