Gilze JC1 – Condor JC1

Op 16 februari mocht het Gilse jeugdteam weer aantreden tegen een nieuwe tegenstander, Condor JC1. Dat team bestond voornamelijk uit meisjes en maakte ook weer flink wat herrie net als de vorige wedstrijd bij hun thuis.
De eerste set kwam Gilze goed uit de startblokken en pakte een kleine voorsprong. Tijdens de set slopen er wat foutjes in de gilse verdediging en Condor nam de leiding over. Pas tegen het einde kwam Gilze weer terug op het normale niveau, maar Condor pakte de set net met 25-22 voor de neus weg.
De tweede set verliep ook nog moeizaam. Gilze zocht naar het ritme. Een snelle timeout schudde de hoofdjes wakker en het team zette de achtervolging in. Tot aan het einde hield Condor een kleine voorsprong, maar met een uiterste inspanning pakte Gilze toch een 27-25 winst.
De derde set was Gilze aan de beurt om een kleine voorsprong te houden. Vooral alert spel bij het net leverde belangrijke punten op. En een keurige service hielp ook nog ’s mee. Plots is het 16-7 en Gilze proeft de winst. Nog even pakt Condor wat puntjes terug, maar Gilze schakelt na een timeout weer op en wint met overtuiging, 25-11.
De vierde set was nog steeds belangrijk. Gilze begon weer met een voorsprong, maar Condor bleef goed bij. De extra versnelling van set drie bleek nog mogelijk en ook nu ging het tempo omhoog. De ballen vielen steeds makkelijker bij Condor op de vloer, met 25-8 als resultaat. Dus 3-1 overwinning.